четвер, 6 серпня 2015 р.

Зоопарк та ботанічний сад Фарука Ялчина





 Розташований досить далеко від основних туристичних маршрутів, цей зоопарк однак вартий уваги та витраченого на дорогу часу. І не лише тому, що він єдиний на весь Стамбул. До відомих європейських зоопарків йому, на жаль, ще далеко. Але тим не менше, діти отримають величезне задоволення. Меншим буде просто цікаво побачити різних тварин. Малечу звісно найбільше розвеселять грайливі та кумедні мавпочки, що залюбки заграють до відвідувачів. A для старших дітей шкільного віку це буде пізнавальна та корисна подорож у світ ботаніки та зоології. З метою урізноманітнити оглядини на алеях зоопарку скрізь встановлені інформаційні стенди. Та й таблички на клітках оминати не треба, бо там теж багато цікавого про життя та звички тварин.
 Дорога від центра Стамбула до району Дариджа займає близько півтори години. На відвідини самого зоопарку піде не менше двох-трьох годин. Адже на території 200 000 м.кв. знаходяться 286 видів тварин та 600 видів рослин. Деякі рідкісні види (такі як червона панда, сибірський тигр, чорний ягуар та африканські пінгвіни) в Туреччині можна побачити лише в цьому зоопарку. Окрім того, тут також розташовані акваріум та тераріум, дитячі ігрові майданчики, кафе та сувенірні крамнички.
 Загалом зоопарк справляє гарне враження: територія добре спланована та прибрана, є зони для відпочинку, практично відсутні специфічні запахи. Однак слід зауважити, в кафе вибору практично немає - в меню один фастфуд. Тому краще дітей погодувати перед поїздкою і прихопити щось із собою. До речі, з цією ж проблемою стикаєшся і в стамбульських аквапарках, де чомусь відвідувачів позбавляють права на нормальну їжу.
 Також замість того, щоб повертатися в той же день до міста, можна продовжити відпочинок та спілкування з природою на озері Сапанджа або зупинитися в одному з затишних мінi-отелів в Машукіє. Про дводенну поїздку за місто докладніше читайте тут.








Годувати тварин заборонено та небезпечно для їх здоров'я, але туристи чомусь не зважають на попереджувальні знаки на клітках.
























Деякі тварини, наприклад червона панда, погано переносять спеку, тому влітку їх можна побачити лише у закритих вольєрах.



Слони в зоопарку є поки лише у вигляді статуй.


P.S.: Тварини доглянуті, хоча все одно стає їх шкода, особливо коли бачиш як журавель розправляє крила, а злетіти йому немає куди, або зазираєш в сумні очі мами-шимпанзе, що обіймає своє дитинча :(

Читайте також:

Відпочинок за містом: Машукіє-Картепе-озеро Сапанджа

Пляжі Коджаелі: Керпе-Кефкен-Джебеджі

Подорож з Стамбула в Кушадаси, ч.1

Подорож з Стамбула в Кушадаси, ч.2

Saklı göl приховане озеро в Шилє

Немає коментарів:

Дописати коментар