середу, 24 грудня 2014 р.

Церкви Стамбула, де проходять різдвяні меси

Римо-Католицька Церква, більшість протестантських церков, а також більшість православних, включаючи Константинопольську, Антіохійську, Александрійську, Кіпрську, Болгарську, Румунську й Грецьку церкви, святкують Різдво в ніч з 24 на 25 грудня.

Церкви Стамбула, де проходять різдвяні меси

Найбільша в місті католицька церква Св. Антонія Падуанського, знаходиться на вулиці Істікляль. Неймовірно красиве місце з класичними для католицького храму вітражами та скульптурами. Хоч раз варто побувати в ньому саме ввечері. Тут проводяться меси на турецькому, італійською та англійською мовами. У нинішньому році також пройде меса польською мовою. Всі вони проводяться в різний час.

Католицька церква Св. Марії Драперіс розташована буквально в декількох кроках від церкви Св. Антонія. Це найдавніший римо-католицький церковний прихід в Стамбулі. Тут також проводиться святкова меса.

Церква Св. Петра і Павла  (Saint Peter ve Saint Paul Kilisesi), розташована біля Галатської вежі, проводить меси на італійській мові.

У районі Каракей розташована римська католицька церква Св. Георгія (Aya Yorgi katolik kilisesi). Вона була основною церквою французької діаспори. Не переплутайте з церквою Св. Георгія в Фенерi. Служба проходить грецькою мовою.

Грецька православна церква Св. Трійці  (Aya Triada) знаходиться поблизу площі Таксим, прямо за Бургер-кінгом. Вона на сьогоднішній день вважається найбільшим діючим православним храмом Стамбула. Служби тут проводяться грецькою мовою.

Церква Christ Church ( Kırım Kilisesi /Kırım'ı Anma Kilisesi),афілійована з Англіканської церквою і розташована в Бейоглу. Була побудована на землі, пожертвуваної султаном, між 1858 і 1868 роками в пам'ять про британських солдатів, які брали участь у Кримській війні. Тут проводиться різдвяна меса англійською мовою.

Протестантська Union Church, відома також як Голландська каплиця - найстаріша міжнародна протестантська церква Стамбула. Тут проводяться сімейні меси англійською та турецькою мовами.

Немає коментарів:

Дописати коментар